Forfatter
Sosialt

      

  


Kategorier
Diverse

Derfor bør du kaste printeren ut av vinduet

Hva er mer irriterende enn små barn som hylgriner på den lange flyturen til syden? Ja nemlig; en printer som ikke fungerer!
Printer-photo

Har du egentlig vært borti en printer som fungerer i det hele tatt, sånn over tid? Det har ikke jeg iallefall, og jeg har faktisk vært borti en del printere.
Den som påstår at printerne har kommet fra helvete for å gjøre livet vårt surt overdriver ikke.
Canon, Brother, HP, Samsung, Xerox, Konica Minolta. Det spiller ingen rolle hvilken merkevare det er. Du kommer til å få trøbbel uansett. Mitt råd er at du holder deg så langt unna printere som mulig.

Dersom du absolutt har nødt til å skrive ut noe, gjør det på biblioteket eller et annet offentlig sted, hvor du slipper å reparere printeren når papiret setter seg fast, og alt begynner å gå i stykker. Selv om det koster deg 10kr per ark å skrive ut er det definitivt verdt det. Det å slippe frustrasjonen ved at en printer slutter å fungere kan ikke måles i penger.
Hvis du likevel er så uheldig at du allerede eier en ødelagt printer, skal jeg her forsøke å gi deg en kjapp, generell innføring i feilsøking på printere og hva du kan gjøre for å løse problemet.

De vanligste feilene på en printer kan være:

1. Drivere

Driverne som fulgte med CD-en fungerer ikke. Søk på Google etter skriver-modell og «driver» og last dem ned fra internett. Eksempel: «HP deskjet 9000 driver».
Driverne jeg lastet ned fra internett fungerer ikke. Forsøk med en annen, alternativ driver.
Jeg finner ikke driveren til min printer på internett. Kast printeren ut av vinduet. (Eventuelt kan du ringe kundeservice for å kaste flere penger ut av vinduet.)

2. Blekk

Det er lekasje på én eller flere av blekkpatronene. Tørk opp sølet med papir og alkohol. Dersom det har kommet mye blekksøl inn i selve printeren er det best å kaste den ut vinduet.
Det er tomt for fargeblekk, men mye svart igjen. Jeg kan likevel ikke skrive ut uten farger. En del printere nekter å skrive ut (selv i svart/hvitt) dersom det er tomt for en eller flere farger. Kast den ut vinduet.
Jeg får melding om at det er lite eller tomt for blekk selv om det er mye blekk igjen. Prøv å ta ut blekkpatronene og rens kontaktflatene både på blekkpatronen og inne i printeren med en Q-tips eller lignende. Sett så blekkpatronene forsiktig tibake på plass, og lukk dekselet. Hvis det fortsatt ikke fungerer bør du kaste den ut vinduet.

3. Nettverk og USB-tilkobling

Jeg har koblet printeren direkte inn i PCen ved hjelp av en USB-kabel, men ingenting skjer. Gå til Start -> høyreklikk på Datamaskin og velg Behandle -> Enhetsbehandling. Høyreklikk på printeren og velg Oppdater Driverprogramvare. Velg den riktige driveren og installer.
Printeren finnes ikke i Enhetsbehandlig. Sjekk om USB-kabelen sitter løst, eller prøv en annen kabel.
Jeg har koblet printeren til nettverket og gitt den en statisk IP-adresse, men kan ikke finne den på nettverket.
Gå inn på Start -> Enheter og Skrivere og legg til skriveren manuelt.
Jeg har lagt til skriveren manuelt og installert riktige drivere, men utskrift fungerer ikke. Kast printeren ut vinduet.
Jeg har en printer med trådløst nettverkskort og sliter med å sette den opp i det trådløse nettverket. Dra ut kontakten til printeren, ta et godt grep rundt den, og bær den med deg til andre etasje (eller høyere) i huset. Åpne vinduet på vidt gap, ta springfart, og kast printeren så langt du klarer.

4. Utskriftskvalitet

Innstillingene er riktige, men printeren skriver ut med dårlig kvalitet. Sjekk hvordan prosedyren er for å rense skrivehodene i printeren. Kjør renseprogrammet 3 til 5 ganger.
Jeg har renset skrivehodene men utskriftskvaliteten er like dårlig. Forsøk en annen driver. Hvis det fortsatt er trøbbel bør du kaste den ut vinduet.

5. Papir

Blekket tørker ikke på papiret og renner utover. Bruk en annen papirtype. Type «Vanlig» er som regel best å bruke på de fleste printere.
Papiret har kjørt seg fast så det går ikke an å skrive ut. Slett utskriftskøen og fjern papiret som har kjørt seg fast.
Jeg har fjernet alt papiret som har kjørt seg fast, men når jeg skriver ut kjører det seg fast igjen. Dette er et perfekt tidspunkt å kaste printeren ut av vinduet.

6. Uforståelige feilmeldinger

Bare kast den ut vinduet!

2 Responses to Derfor bør du kaste printeren ut av vinduet